Lol...Happy Day

I wish to update my blog 2 day..but I can't write much.. Coz got work to do..Aha2..nga wat MassCom nye Assignment...huhu..Aik?? Aq amik MassCom ke?? aha3..No comment..
Oo..ya..Last week, On Saturday, 5 December 2009 ,I went 2 bangi and hangout with someone..meet there at LRT Bangi Station around 10 O'clock..Then we r going 2 Midvalley..At the first place, we have planned 2 watch some movie..However, 2 many people lorh..so we just hangout and have some fun there..Oo ya..mayb this Saturday, 12.12.2009 we will meet again.. Sincerely..I can't wait 2 see her again..Opsss..Kantoi..ni la malas na taip dalam BI...Hurm..whatever..Saya doakan kalian bahagia dan berkekalan..Amin

X!?!X: mana gambar nih..tipula ko x gi mana2 pun

Reply: Eh..sabarla..ko ni ape sal? Sibuk je..Doa je la yang terbaik utk sy k.
ha..kepada Cik kiah kat seberang jaya 2 jgn la buat Gossip ye.. Dengar cite Persatuan wanita Tingkap umah sebelah da na bubar..ahak3..So..Stop making ur nonsense talk k.. Aha..kepada Wak Dono..Sila2 la bersara dari jadi tali barut Cik kiah k..
p/S: X ADA KAITAN NGAN IDUP DAN MATI..kalau terasa..maaf la ye.Sy x sengaja..uhuuu :p

(>_<):x baik woo buat fitnah...tuhan marah :p

Happy Day

He3...Peristiwa ini digelar sebagai Peristiwa 29 November 2009...Pada kul 8.00 mlm Sy, Afiq dan kakaknya, Kak Izzah keluar menuju ke rumah Syakira.. Sampai kat sana, pekena Pizza sikit,sedap tu, Syakira buat sendiri 2.. After that Sy, Afiq, Kak Izzah,Syakira & Syahir..Kami Outing bersama2 on that night..Wa..Hapening,best dan sangat enjoy that night....Kte org gi KB MALL..There, sy ngan Syakira gi cari NOVEL..Best Sembang ngan dia..ha3..then kteorg gi pusing2 KB MALL sambil survey2 gadget cam Hp, jam tangan dll.. We chat a lot,its so wonderfull..(>_<)
Then, we all go 4 dinner..However banyak kedai yg da habis stok, ramai sangat pengunjung. Round punya round,akhirnya sampailah kiteorg kat 1 kedai makan..ha3
kat situ mmg kelakar, tgk gelagat deorang terutamanya Syakira..Ha3..Funny tul time 2..ha2..cara dia argue ngan waitress kat kedai 2 lucu sangat..Tapi aq simpan dalam ati je la..ha3
Serius best sangat malam 2.. Tapi asyik nye pasal, sampai kte org lupa nak snap pict..huu..Jam dah menunjukkkan kul 12 lebih..waa its kinda late.. mama Afiq pun da calling..so we decide 2 send Syakira ngan adiknya then go back home :)

P/s: I have a wonderfull holiday here...A lots of event,places & memories lays in this place..(>_<) I will upload all da pict later guys..Stay close..Daa

Pantai Irama










Gambar kubu Lama






Di pantai Irama, Bachok, Kelantan

Tinggal !!!.:~asya~ :.!!!(mood:evil) ..kat kelantan nih

Pertama kalinya, aq menjejakkan kaki ke bumi kelantan :)
Dah lama na datang sini, tapi x berkesempatan..
Akhirnya dapat juga aq datang ke sini..huhu
Tq 2 Afiq sbb ajak dtg umah :)
he3..kepada awek Afiq, Aisyah (in ooVoo= !!!.:~asya~ :.!!!), jgn sedih2 ye sbb x dapat ikut..kui3

FYI, mlm ni tdo umah Afiq...pergh..perjalanan jauh siot.. Sepanjang jalan hujan je..
Then bila sampai terengganu, gi singgah makan dan solat..kemudia bru teruskan perjalanan..
Akhirnya, Alhamdulillah, Here I am, writing this post..Sampai kat umah Afiq dalam kul 11.00..he3..happy sgt..I love 2 travel and visit new places..

P/s: Aq blajo kecheck klate boh kat sini

KECANTIKAN ABADI.....

Bila ditanyakan pada insan biasa( bukan 2 setengah taw?), pada dirimu siapakah yang paling cantik pada pandangan mu...

Maka ternyata jawabnya mestilah orang tu yang kiut, putih kulitnya, body yang cantik, rambut yang panjang dan hidung yang mancung...

Tapi bila datang kepadaku seorang teman yang datang dari kalangan yang biasa...., dari tempat yang luar biasa.... datangnya membawa baja yang memekarkan bunga-bunga cinta.... mengharmonikan suasana....

Pada diriku(kata teman ku), kecantikan abadi bukan pada wajah yang tidak akan berkekalan.... kalau rambut dijaga rapi semacam mana pon.... tetap akan binasa.... maka jawab teman ku lagi, kecantikan abadi bermula dari sinaran hati mu... yang tak kan terpadam selama mana ribut melanda... selebat hujan menerpa..... sepanas cuaca yang mendera... dari sinaran hatimu... diserap kepada wajah mu... terpancar di jari jemari mu..... terhias seribu satu kecantikan yang kelu bila menceritakkanya...

Fahamilah wanita.... kelembutan dan keikhlasan hatimu.. mampu menundukkan segagah mana pon lelaki itu..... Cinta ku terhadap wanita tidak akan pupus... Sehinga akhir hayat ku....

Sekian...

May Happiness be upon U

Hu3..Tomorrow I will attend my last paper..DATA STRUCTURE AND ALGORYTHM..
Not study yet..Quite blur..But I know I can do it :)
BTW, I have Heard The news From some1,the girl that I admire has fall in love again with other guy..Well, I feel so happy for her..May Happiness be upon U my dear friend..I hope that I still can chat & support U..Hope that we can meet one day..
well..I guess, we will, coz we r friend, plus we r in the same Universitiy & faculty...
Ha3..I laugh and feel so good now..finally, U find the Mr. Right..

P/s: I really want 2 know U better my friend..Love someone Does'nt mean must be a couple..care,understanding and sincerity is the essence of Love :)

Gambar raya 2009

Stail rambut ini adalah hasil kerja Sayuti...Thanks 2 him
P/s:mana la sy pandai bergaya..

GAMBAR KELUARGA ENCIK AZIZUL DAN PUAN ROSHIMAWATI
Belakang dari kiri: Amirah,Sayuti,Me(Abg Ain),Amirul,Akak
Depan dari Kiri:Ammar,Ummi,Abi,Hakiem



Ni plak gambar cucu-cucu,some anak2 dan menantu ENciK Bukhari(Tok Abah) dan Munah(opah)
P/s:Ha3..lambat gila upload pict raya..huuu


Gambar Keluarga Wan Intan and Ayah Wan


Gambar keluarga Pakcik dan Wan Cik


Pengantin Baru: Wan su dan Ayah Lan


Pengantin Baru: Pak Andak dan wife


Gambar Keluarga Pak Lang dan Mak Lang


Gambar Keluarga Pak Ngah dan Mak Ngah

Aq rasa ...

1)Lama gila aq x sentuh blog ni,da nak dekat setengah tahun aq x edit...aq ingat na tukar sikit la blog nih..cam bosan je..ada sape2 yg sudi beri tunjuk ajar?

2)Sejak beberapa bulan ni rasa cam bosan nak mampus..kuai3

3)Aq teringin la nak org len sambut besday aq..waa..da 20 tahun aq idup..x ada sapa pun sudi sambut besday aq..

4)Sem ni cam pelik la...Macam2 menda yg x sepatutnya terjadi, jadi gak kat aq.
tahun ni aje aq accident sekali dan hampir2 terlanggar kereta sekali..Teruknya, aq cam blur dan hilang fokus..Semuanya pelik la sem ni..

5)Couple?? Hurm..cam biasa la..aq ni single je..cam aq kat zaman skol dlu..Wat a looser..
malas la na pk sal Couple ni,aq sememangnya x pandai dalam hal ni..Plus..siapa la aq ni..dalam sejarah hidup aq mmg bnyk kena reject..waa..Tapi x kisah la..aq lebih senang kawan ngan semua org..
P/s:(aq mmg nak couple, tapi biar serius, sampai ke jinjang pelamin amin)

6)waa..aq na jalan2..aq da bosan asyik terperuk je kat UMP..hurm..tapi motosikal yg pakcik aq bagi dah hancur disebabkan kesengalan aq yg mengeksidenkan diri..motosikal ayah aq plak tersadai..rosak la pula..huu..padahnya kalau x ada lesen kereta..x ada alternatif lain...hurm..But good news..My club,Kelab Keusahawan akan membawa aq ke Universiti Malaysia Kelantan (UMK) untuk menghadiri Karnival Keusahawan (KARNIAWAN)

waa..Doakan kebahagiaan ku dan diri anda juga..amin

KHASIAT PELUK ISTERI (UNTUK YG DAH BERKAHWIN..YG BELUM KENA CEPAT2 KAHWIN)

Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.

Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

``Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

``Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,'' katanya ketika memberi syarahan bertajuk Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit' di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

``Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,'' katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

``Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,'' kata Fadzilah.

28 Things Most Girls Don't Know Guys

1)Guys hate sluts even though
they have sex with them!
(oh yeah..you're not "popular" if
you've slept with more than 6
guys..you're a HOE)

2)Guys may be flirting around all day
but before they go to sleep, they
always think about the girl they truly
care about.

3)Guys go crazy over a girl's smile.

4)Guys will do anything just to get
you to notice him

5)Guys hate it when you talk about
your ex-boyfriend or ex love-interest.

6)Boyfriends need to be reassured
often that they're still loved.

7)Don't talk about your guy friends to
your boyfriend.

8)Guys get jealous easily.

9)Guys are more emotional than they'd
like people to think.

10)Giving a guy a hanging message
like "You know
what?!..uh...nevermind.." would make
him jump to a conclusion that is far
from what you are thinking. And he'll
assume he did something wrong and
he'll obsess about it trying to figure
it out.

11)Guys are good flatterers when
courting but they usually stammer when
they talk to a girl they really like.

12)A usual act that proves that the guy
likes you is when he teases you.

13)Guys love you more than you love
them if they are serious in your
relationships.

14)Guys think WAY too much. One small
thing a girl does, even if she doesn't
notice it can make the guy think about
it for hours, trying to figure out
what it meant.

15)Guys seek for advice from girls not
other guys. Because most guys think
alike, so if one guy's confused, then
we're all confused.

16)When a guy asks you to leave him
alone, he's just actually
saying, "Please come and listen to me."

17)If a guy starts to talk seriously,
listen to him. It doesn't happen that
often, so when it does, you know
something's up.

18)If your best guy friend seems to
avoid you or is never around when
you're with your boyfriend, he's
probably jealous and likes you.

19)When a guy tells you that you are
beautiful, don't say you aren't. It
makes them want to stop telling you
because they don't want you to
disagree with them.

20)When a guy looks at you for longer
than a second, he's definitely
thinking something.

21)Guys don't like girls who punch
harder than they do.

22)A guy has more problems than you can
see with your naked eyes.

23)Don't be a snob. Guys can be
intimidated and give up easily.

24)Guys talk about girls more than
girls talk about guys.

25)Guys hate rejection, but they hate
being led on even more.

26)If you are going to reject a guy,
just do it. Don't say they are like a
brother or just good friends, it just
hurts even more. Tell them that you
aren't interested in a relationship
and they will respect you.

27)Guys really think that girls are
strange and have unpredictable
decisions and are MAD confusing but
somehow are drawn even more to them.

28)When a guy sacrifices his sleep and
health just to be with you, he really
likes you and wants to be with you as
much as possible.

Tanda-Tanda Si Dia Meminati Awak!


Hai apa khabar? harap anda sentiasa sihat dan ceria di
samping orang yang disayangi.

Baiklah pada hari ini saya ingin berkongsi dengan anda tentag tanda-tanda
seorang lelaki tersebut jatuh cinta kepada anda. Fuh, mesti anda
tak sabar nak tahu kan apakah tanda-tanda tersebut?

Rileks, tarik nafas dalam-dalam dan terus membaca artikel ini dengan
tenang. Baiklah berikut adalah tanda-tanda lelaki sudah jatuh cinta
kepada anda :

1) Si dia akan belanja awak makan atau minum.
2) Si dia ingin meminjam sesuatu dari awak atau meminta bantuan daripada awak. Langkah ini supaya dia lebih dekat dengan awak.
3)Si dia akan ajak awak bersiar-siar atau membeli-belah dimana langkah ini membuatkan awak menerima dia.
4)Si dia akan bertanya mengenai keluarga awak dan pada masa yang sama menceritakan mengenai keluarganya. Secara tidak langsung awak dan si dia akan menjadi lebih rapat.
5) Si dia akan bertanya khabar tentang awak. Fuh, awak mesti akan rasa sangat disayangi :)
6) Si dia akan memberikan awak hadiah istimewa. Ini bermakna dia ingin melanjutkan hubungan lebih daripada seorang kawan.

Tadaa! Macam mana awak?

Mungkin selama ini anda tak perasan bahawa si dia sudah jatuh cinta
dengan anda, maka tanda-tanda di atas dapat membantu anda semua.

Mungkin anda sudah mempunyai teman lelaki tetapi pada masa yang
sama ada lelaki cuba mendekati anda dengan tanda-tanda di atas...
maka cepat-cepatlah jangan melayan lagi lelaki tersebut.

Oklah awak, saya rasa setakat ini sahajalah perkongsian saya pada
kali ini. Kita jumpa lagi yer di artikel akan datang dengan tip-tip
yang lebih hot & spicy :) Akhir kata, terima kasih kerana sudi
membaca artikel saya.

For more tips:www.PanduanCinta.com

10 perkara yang lelaki sangat tidak suka mengenai wanita


Baiklah kawan2... pada buletin kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua tentang 10 perkara yang lelaki sangat tidak suka mengenai wanita. Saya
harap kalian baca betul-betul dan jika 10 perkara ini ada di dalam
diri kalian, cepat-cepatlah berubah.

Baiklah, 10 perkara tersebut ialah:

1)Wanita yang suka mengumpat!

2)Wanita yang menunjukkan sikap yang terlalu memiliki.

3) Wanita yang hisap rokok.

4) Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki! (Betul ni...)

5)Wanita yang hipokrit.

6)Wanita yang tak pandai mengemas.

7) Wanita yang "Queen Control" atau suka mengarah-arah.

8) Wanita yang suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli. (tapi make up penting juga tau..cuma jgn tebal sudah)

9)Wanita yang kuat merajuk dan sukar dipujuk. (Sekali-sekala takpe...)

10)Wanita yang kuat berleter walau hal remeh temeh!

Dan banyak lagi. Haaa... bagaimana?
Saya tahu kalian adalah seorang insan yang baik ececece :) dan semoga
10 perkara di atas tiada di dalam sifat keperibadian kalian.
Oklah kita jumpa lagi dalam buletin yang akan datang yer...Ta8 care

MALAYSIA KU TERCINTA : Apakah Kita Tidak Bersyukur?


Malaysia dulu dan sekarang cukup berbeza..
Sekarang aman damai dan semua kaum hidup bersatu padu..
Namu masih lagi ada pihak2 yg x bertanggungjawab mengapi2kn isu perkauman..
Tidak bersyukurkah kita?
Mahu ke peristiwa 13 Mei terjadi lagi?

Aku pelik r..Dalam perlembagaan dah jelas..
Rukun negara pun dah jelas..
Time sekolah dulu banyak kat belakang buku tertulis tentang RUKUN NEGARA
Kat kelas pown ada belajar..
malas dah nak cakap..
dah besar sendiri Pk k..

Namun kenapa r deorang nih x faham2 bahasa...
Kenapa r SULTAN x di hormati..
Bukan nak sembah raja cam zaman dulu..
cuma fikirlah kalau kita tak sanjung kita punya adat,Undang2 & perlembagaan..
Siapa lagi nak sanjung???
Silap2 nanti..
Maruah kita hilang, keamanan Musnah
sedarlah...
Fikir2 lah...
jangan sebab kuasa rakyat menderita!!!!

Lets Answer Survey And Gain Money..Its Free



Hai to all My friends...First of all let me share with all of you this new opportunity..It is simple
1) just click "REGISTER" below or the banner above:
REGISTER

2)Answer some survey
3)Gain money
Come on guys lets try it out..Notthing 2 worry coz all of this are TOTALLY FREE..

Now let me write in malay:
Hai kawan2..sy dah joint satu program survey nih..rugi tau kalau korang x joint...bukannye susah...jawab survey..pastu dapat duit..Senang bukan..Kenapa jawab survey, kita di bayar ea?
Sbb survey nih penting Bagi BIG COMPANY kat luar sana..Dengan survey kita ni r deorang dapat improve kualiti product deorang..Secara x langsung kita dah bantu deorang..Sebagai ganjaran..deorang bagi r DUIT..Dalam DOLLAR siot

So sila klik "DAFTAR" di bawah atau banner di atas untuk meraih peluang lumayan ini:
DAFTAR DISINI

: Beratnya tanggungjawab LELAKI DAN istimewanya menjadi WANITA

Subject: Beratnya tanggungjawab LELAKI DAN istimewanya menjadi
WANITA
Beratnya tanggungjawab LELAKI... istimewanya menjadi WANITA
Di antaranya adalah seperti berikut:-
1. lelaki bujang kena tanggong dosa sendiri apabila sudah baligh
manakala dosa gadis bujang ditanggong oleh bapanya.
2. lelaki berkahwin kena tanggong dosa sendiri, dosa isteri,
dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum
baligh.
BERATKAN !
3. Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggong-jawab keatas
ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggong-jawabnya maka dosa
baginya terutama anak lelaki yang tua, menakala perempuan tidak,
perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat
kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggong oleh suaminya.
BERATKAN !
4. Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri
tidak.Walaupun begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya
pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin
bini. Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu
tanggong. Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggongnya
sepert gunung dengan semut. Itu sebab nya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki.Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggong. Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya
yang dianugrah oelh Allah SWT. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan.
Begitulah kira-kiranya.
Wanita pula:
1. wanita auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki.
2. wanita perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.
3. wanita saksinya kurang berbanding lelaki.
4. wanita menerima pusaka kurang dari lelaki.
5. wanita perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.
6. wanita wajib taat kpd suaminya.
7. talak terletak di tgn suami dan bukan isteri.
8. wanita kurang dlm beribadat kerana masalah haid dan nifas yg tak ada pada lelaki.
Pernahkah kita lihat sebaliknya?? Benda yg mahal harganya akan
dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat.
Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah sepah bukan? itulah
bandingannya dgn seorg wanita.
Wanita perlu taat kpd suami tetapi lelaki wajib taat kepada
ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?
Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi
milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala
lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya utk menyara isteri
dan anak anak.  Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak,
tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk
ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil.
Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil). Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita ini:
Isterinya,ibunya,anak perempuannya dan saudara perempuannya.
Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya
ditanggung oleh 4 org lelaki ini:
 
suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara lelakinya.
Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana mana pintu Syurga yg disukainya cukup dgn 4 syarat shj: Sembahyang 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat suaminya dan menjaga kehormatannya. (betulkan jika saya tersilap).
Seorg lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita
 jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada
ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala org pergi berperang
fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.
MasyaALLAH... sayangnya ALLAH pada wanita ....kan?

Berita Mutakhir

For Further News Please Visit: http://www.bharian.com.my/
  • Malaysia kaji undang-undang bahan kimia

    KUCHING: Undang-undang akan digubal bagi menjadikannya mandatori untuk memaklumkan kepada kerajaan mengenai bahan kimia yang terdapat di pasaran Malaysia yang berpotensi membahayakan kesihatan manusia dan alam sekitar. [+] 12:47 PM

  • Kebakaran di bangunan JKSM di Putrajaya

    PUTRAJAYA: Lebih 500 kakitangan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) di sini gempar apabila berlaku kebakaran di aras tiga bangunan lima tingkat itu pada jam 8 pagi tadi. [+] 10:32 AM

  • Inter Milan hampir juarai Serie A

    MILAN: Inter Milan terpaksa menunggu untuk merayakan kejuaraan liga Serie A untuk kali keempat berturut-turut selepas sekadar seri 2-2 dengan Chievo Verona awal pagi tadi. [+] 10:13 AM

  • Chelsea benam Arsenal 4-1

    LONDON: Chelsea mendapat tempat kelayakan automatik untuk Liga Juara-Juara akan datang apabila menewaskan Arsenal 4-1 dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris awal pagi tadi. [+] 10:00 AM

  • Stenson juara The Players

    PONTE VEDRA, Florida: Henrik Stenson dari Sweden mempamerkan permainan hebat untuk mencatatkan kemenangan empat pukulan di Kejohanan The Players pagi ini. [+] 09:08 AM

  • Porto juara liga Portugal

    LISBON: Ketua pasukan Porto memastikan gelaran juara liga untuk pasukannya dengan menjaringkan gol tunggal dalam kemenangan 1-0 terhadap Nacional. [+] 08:38 AM

Berita Mutakhir

For Further News Please Visit: http://www.bharian.com.my/
*
BN sedia kerjasama

PEKAN: Datuk Seri Najib Razak berkata, Barisan Nasional (BN) sedia bekerjasama dengan parti pembangkang untuk menamatkan kemelut politik di Perak, tetapi ia tidak bermakna BN bersetuju membentuk kerajaan campuran. [+]

*
Lima Geng Ipol mati ditembak

SUNGAI BULOH: Polis menembak mati lima penjenayah warga Indonesia dikenali sebagai Geng Ipol yang terbabit dalam beberapa kes pecah rumah di sekitar Selangor sejak enam bulan lalu di pondok persembunyian mereka di Kampung Bahagia, Bukit Lagong berhampiran Hospital Sungai Buloh di sini, petang semalam. [+]
Hallo everybody..
especially 2 all my fellow SEMESTIAN out there.. Here I hope that we can share our sweet memories in SEMESTi'..
Guys, lets share some pict,media and better if U have some important information of our beloved school.. Ok2..that it..

Now allow me to write in malay..hu3
Ok kwn2..Jom r kita bersatu dan menjadikan blog ini salah satu media untuk kita berkongsi segala-galanya yang berkaitan dengan SEMESTI..ha2..
Sy terpaksa taip bahasa inggeris...maklum r ramai X- SEMESTIAN nih speaking memanjang..ye r..

Duk Oversea lama..ha3..Tahniah kawan2.
But Dont be like "BEAN forget da Skin" hak3..x faham?? huhu..U all PK r sendiri ek :)

Inginkan Informasi dan maklumat teknologi??

Inginkan Informasi dan maklumat teknologi??
Dengarkan:
Klasik Nasional FM setiap hari bekerja jam 1.20 pagi,
KLFM jam 8 pagi,
KedahFM 7.45 pagi,
MutiaraFM 8.30 setiap Ahad
dan PerlisFM 8.30 pagi setiap Rabu.
Rakaman siaran dan artikel yang lepas boleh diperoleh di azli.dapat.com

Berita Mutakhir

For Further news Please visit: http://www.bharian.com.my/
  • Manoharan tak lepas kerusi Adun

    KLANG: M Manoharan yang semalam dibebaskan daripada tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) tidak akan melepaskan jawatannya sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Alam Shah. [+] 12:59 PM

  • Dakwaan politik wang: Murugiah jumpa PM Selasa ini

    SEREMBAN: Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk T Murugiah akan berjumpa Datuk Seri Najib Razak, Selasa ini bagi menjelaskan tuduhan politik wang sehingga membawa usul pemecatannya oleh Majlis Tertinggi Parti Progresif Penduduk (PPP), semalam. [+] 12:39 PM

  • Hentikan penggunaan istilah 'Dayak': Entulu

    SIBU: Istilah 'Dayak' yang dicipta penjajah bagi merujuk kepada 26 masyarakat bukan Islam di Sarawak pada 1820-an, tidak lagi wajar digunakan sekarang, kata Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Joseph Entulu Belaun. [+] 12:05 PM

  • H1N1: Korban ketiga di Amerika

    SEATTLE: Korban ketiga akibat virus H1N1 dilaporkan di utara Washington, di sini, hari ini membabitkan seorang lelaki berusia 30-an. [+] 11:53 AM

  • Demokrat menang 148 kerusi Parlimen, Golkar 108, PDIP 93

    JAKARTA: Parti Demokrat pimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono yang meraih 148 kerusi, muncul sebagai pemenang terbanyak kerusi di Dewan Perwakilan Rakyat (DPR/Parlimen) Indonesia, mengalahkan parti Golkar di tempat kedua dan Parti Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP) di tempat ketiga. [+] 11:24 AM

  • Safina juara Terbuka Itali

    ROM: Pemain nombor satu dunia, Dinara Safina mencipta kemenangan ke atas rakan senegaranya dari Russia, Svetlana Kuznetsova pada perlawanan akhir tenis Terbuka Itali dengan 6-3 6-2, semalam. [+] 08:48 AM

  • Liverpool selesa tumpaskan West Ham 3-0

    LONDON: Steven Gerrard menyumbang dua gol bagi membolehkan Liverpool menang selesa ke atas West Ham United 3-0 di Upton Park, awal pagi tadi, sekali gus merampas semula tempat teratas Liga Perdana Inggeris daripada Manchester United. [+] 08:33 AM

Come joint my SURVEY

Hallo guys..thank U 4 visiting my blog.. I am happy coz this is like an appreciation from all of U Guys..TQ again..Dear my friend..Here in my blog, I have write some survey, so please don't shy & please come 2 participate the survey. Don't worry,this is just like a vote a.k.a "Mengundi" in malay.
So ur I dentitiy will be a secrete & confidentil..NoOne know about U, even me Guys..So be sincere and joint my survey..Tq

This picture represents myself at a corner of Lost World Tambun,Ipoh,Perak,Malaysia.

JAWAB SURVEY DAN DAPATKAN TUNAI, MUDAH, HANYA BERI PENDAPAT ANDA