Lets Answer Survey And Gain Money..Its Free



Hai to all My friends...First of all let me share with all of you this new opportunity..It is simple
1) just click "REGISTER" below or the banner above:
REGISTER

2)Answer some survey
3)Gain money
Come on guys lets try it out..Notthing 2 worry coz all of this are TOTALLY FREE..

Now let me write in malay:
Hai kawan2..sy dah joint satu program survey nih..rugi tau kalau korang x joint...bukannye susah...jawab survey..pastu dapat duit..Senang bukan..Kenapa jawab survey, kita di bayar ea?
Sbb survey nih penting Bagi BIG COMPANY kat luar sana..Dengan survey kita ni r deorang dapat improve kualiti product deorang..Secara x langsung kita dah bantu deorang..Sebagai ganjaran..deorang bagi r DUIT..Dalam DOLLAR siot

So sila klik "DAFTAR" di bawah atau banner di atas untuk meraih peluang lumayan ini:
DAFTAR DISINI

: Beratnya tanggungjawab LELAKI DAN istimewanya menjadi WANITA

Subject: Beratnya tanggungjawab LELAKI DAN istimewanya menjadi
WANITA
Beratnya tanggungjawab LELAKI... istimewanya menjadi WANITA
Di antaranya adalah seperti berikut:-
1. lelaki bujang kena tanggong dosa sendiri apabila sudah baligh
manakala dosa gadis bujang ditanggong oleh bapanya.
2. lelaki berkahwin kena tanggong dosa sendiri, dosa isteri,
dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum
baligh.
BERATKAN !
3. Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggong-jawab keatas
ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggong-jawabnya maka dosa
baginya terutama anak lelaki yang tua, menakala perempuan tidak,
perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat
kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggong oleh suaminya.
BERATKAN !
4. Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri
tidak.Walaupun begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya
pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin
bini. Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu
tanggong. Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggongnya
sepert gunung dengan semut. Itu sebab nya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki.Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggong. Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya
yang dianugrah oelh Allah SWT. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan.
Begitulah kira-kiranya.
Wanita pula:
1. wanita auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki.
2. wanita perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.
3. wanita saksinya kurang berbanding lelaki.
4. wanita menerima pusaka kurang dari lelaki.
5. wanita perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.
6. wanita wajib taat kpd suaminya.
7. talak terletak di tgn suami dan bukan isteri.
8. wanita kurang dlm beribadat kerana masalah haid dan nifas yg tak ada pada lelaki.
Pernahkah kita lihat sebaliknya?? Benda yg mahal harganya akan
dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat.
Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah sepah bukan? itulah
bandingannya dgn seorg wanita.
Wanita perlu taat kpd suami tetapi lelaki wajib taat kepada
ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?
Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi
milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala
lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya utk menyara isteri
dan anak anak.  Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak,
tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk
ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil.
Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil). Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita ini:
Isterinya,ibunya,anak perempuannya dan saudara perempuannya.
Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya
ditanggung oleh 4 org lelaki ini:
 
suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara lelakinya.
Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana mana pintu Syurga yg disukainya cukup dgn 4 syarat shj: Sembahyang 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat suaminya dan menjaga kehormatannya. (betulkan jika saya tersilap).
Seorg lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita
 jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada
ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala org pergi berperang
fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.
MasyaALLAH... sayangnya ALLAH pada wanita ....kan?

Berita Mutakhir

For Further News Please Visit: http://www.bharian.com.my/
  • Malaysia kaji undang-undang bahan kimia

    KUCHING: Undang-undang akan digubal bagi menjadikannya mandatori untuk memaklumkan kepada kerajaan mengenai bahan kimia yang terdapat di pasaran Malaysia yang berpotensi membahayakan kesihatan manusia dan alam sekitar. [+] 12:47 PM

  • Kebakaran di bangunan JKSM di Putrajaya

    PUTRAJAYA: Lebih 500 kakitangan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) di sini gempar apabila berlaku kebakaran di aras tiga bangunan lima tingkat itu pada jam 8 pagi tadi. [+] 10:32 AM

  • Inter Milan hampir juarai Serie A

    MILAN: Inter Milan terpaksa menunggu untuk merayakan kejuaraan liga Serie A untuk kali keempat berturut-turut selepas sekadar seri 2-2 dengan Chievo Verona awal pagi tadi. [+] 10:13 AM

  • Chelsea benam Arsenal 4-1

    LONDON: Chelsea mendapat tempat kelayakan automatik untuk Liga Juara-Juara akan datang apabila menewaskan Arsenal 4-1 dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris awal pagi tadi. [+] 10:00 AM

  • Stenson juara The Players

    PONTE VEDRA, Florida: Henrik Stenson dari Sweden mempamerkan permainan hebat untuk mencatatkan kemenangan empat pukulan di Kejohanan The Players pagi ini. [+] 09:08 AM

  • Porto juara liga Portugal

    LISBON: Ketua pasukan Porto memastikan gelaran juara liga untuk pasukannya dengan menjaringkan gol tunggal dalam kemenangan 1-0 terhadap Nacional. [+] 08:38 AM

Berita Mutakhir

For Further News Please Visit: http://www.bharian.com.my/
*
BN sedia kerjasama

PEKAN: Datuk Seri Najib Razak berkata, Barisan Nasional (BN) sedia bekerjasama dengan parti pembangkang untuk menamatkan kemelut politik di Perak, tetapi ia tidak bermakna BN bersetuju membentuk kerajaan campuran. [+]

*
Lima Geng Ipol mati ditembak

SUNGAI BULOH: Polis menembak mati lima penjenayah warga Indonesia dikenali sebagai Geng Ipol yang terbabit dalam beberapa kes pecah rumah di sekitar Selangor sejak enam bulan lalu di pondok persembunyian mereka di Kampung Bahagia, Bukit Lagong berhampiran Hospital Sungai Buloh di sini, petang semalam. [+]
Hallo everybody..
especially 2 all my fellow SEMESTIAN out there.. Here I hope that we can share our sweet memories in SEMESTi'..
Guys, lets share some pict,media and better if U have some important information of our beloved school.. Ok2..that it..

Now allow me to write in malay..hu3
Ok kwn2..Jom r kita bersatu dan menjadikan blog ini salah satu media untuk kita berkongsi segala-galanya yang berkaitan dengan SEMESTI..ha2..
Sy terpaksa taip bahasa inggeris...maklum r ramai X- SEMESTIAN nih speaking memanjang..ye r..

Duk Oversea lama..ha3..Tahniah kawan2.
But Dont be like "BEAN forget da Skin" hak3..x faham?? huhu..U all PK r sendiri ek :)

Inginkan Informasi dan maklumat teknologi??

Inginkan Informasi dan maklumat teknologi??
Dengarkan:
Klasik Nasional FM setiap hari bekerja jam 1.20 pagi,
KLFM jam 8 pagi,
KedahFM 7.45 pagi,
MutiaraFM 8.30 setiap Ahad
dan PerlisFM 8.30 pagi setiap Rabu.
Rakaman siaran dan artikel yang lepas boleh diperoleh di azli.dapat.com

Berita Mutakhir

For Further news Please visit: http://www.bharian.com.my/
  • Manoharan tak lepas kerusi Adun

    KLANG: M Manoharan yang semalam dibebaskan daripada tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) tidak akan melepaskan jawatannya sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Alam Shah. [+] 12:59 PM

  • Dakwaan politik wang: Murugiah jumpa PM Selasa ini

    SEREMBAN: Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk T Murugiah akan berjumpa Datuk Seri Najib Razak, Selasa ini bagi menjelaskan tuduhan politik wang sehingga membawa usul pemecatannya oleh Majlis Tertinggi Parti Progresif Penduduk (PPP), semalam. [+] 12:39 PM

  • Hentikan penggunaan istilah 'Dayak': Entulu

    SIBU: Istilah 'Dayak' yang dicipta penjajah bagi merujuk kepada 26 masyarakat bukan Islam di Sarawak pada 1820-an, tidak lagi wajar digunakan sekarang, kata Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Joseph Entulu Belaun. [+] 12:05 PM

  • H1N1: Korban ketiga di Amerika

    SEATTLE: Korban ketiga akibat virus H1N1 dilaporkan di utara Washington, di sini, hari ini membabitkan seorang lelaki berusia 30-an. [+] 11:53 AM

  • Demokrat menang 148 kerusi Parlimen, Golkar 108, PDIP 93

    JAKARTA: Parti Demokrat pimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono yang meraih 148 kerusi, muncul sebagai pemenang terbanyak kerusi di Dewan Perwakilan Rakyat (DPR/Parlimen) Indonesia, mengalahkan parti Golkar di tempat kedua dan Parti Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP) di tempat ketiga. [+] 11:24 AM

  • Safina juara Terbuka Itali

    ROM: Pemain nombor satu dunia, Dinara Safina mencipta kemenangan ke atas rakan senegaranya dari Russia, Svetlana Kuznetsova pada perlawanan akhir tenis Terbuka Itali dengan 6-3 6-2, semalam. [+] 08:48 AM

  • Liverpool selesa tumpaskan West Ham 3-0

    LONDON: Steven Gerrard menyumbang dua gol bagi membolehkan Liverpool menang selesa ke atas West Ham United 3-0 di Upton Park, awal pagi tadi, sekali gus merampas semula tempat teratas Liga Perdana Inggeris daripada Manchester United. [+] 08:33 AM


JAWAB SURVEY DAN DAPATKAN TUNAI, MUDAH, HANYA BERI PENDAPAT ANDA