First day after Holiday

Sampai UMP dalam kul 11 smthing..
Hurm...sepanjang cuti ni..entah la, rasa kosong je..
2 hari sebelum raya da kena demam..
lama juga demam, sampai ahad la juga...
fuh nasib baik bukan demam denggi..
Secara konklusi raya tahun ni agak dull..
cam x berapa na meriah..

Last saturday, 1 week sebelum raya sempat la juga jumpa elle & nana..
Wah2..Maju ea nana..da ada bf baru...haha
Biasa la, org comel mesti saham mahal maaa...

Tapi jgn risau, walau masa berlalu macam mana pun aq tetap camni je..SINGLE...haha
Entah la bila jodoh aq na sampai ek..haha
bukan x usaha...Usaha sudah,Style gentleman gitu..
Tapi setiap kali berusaha je mesti ada halangan..
yewla, na tackle aweks2 cute je...mestilah banyak persaingannya...haha

Its ok la..Biar la jadi camni..Skang ni malas da na tackle2 or ayat2 nh...
Biar la kaum hawa plak yg tackle aq...
nasib la, ada jodoh x kemana...
Kawan je la ngan semua orang..

Seriously..aq sangat jelous ngan orang2 yg couple n bahagia kat luar sana..
Jaga la korang nye sweetheart 2 baik2..susah tau na dapat yg betul2 sehati sejiwa nh..

Rasanya masih belum terlambat na wish "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN"

10 Terakhir Ramadhan

Pejam celik..Main Dota Kat Bilik Apis,Azri&Akmal kat KK1..Sedar2 dah 10 terakhir Ramadhan..
Haha..Hidup Single nih biasa la..Dating is impossible..But Playing Games is the must..Haha..At least hilang la bosan 2..huhu..

Start dari Jumaat Lepas (27 Ogos 2010) hingga lah ari Selasa (31 Ogos 2010) Lepak kat bilik deorang.. Wah dalam lepak tu ada gak orang nak wat kontroversi.. Adoi bro, sorry la, sy x kacau awek lu la.. Not interested to snatch from other guys..

Haha..what a life? 5 Hari gak la lepak kat KK1..Sucks giler life aq nih..haha..duk je kat bilik..Btw aq teringin sangat na travel or melancong ke..Like smthing adventure..haha

Btw..aq rasa na start re-saving money la..this 3 month banyak guna duit..Pada aq, time single ni la na saving semaksimum mungkin utk masa depan..mana la tau nanti da ada jodoh ke kan..Aq bukannye lelaki kedekut or apa..kalau da ada someone nanti atleast terancang la sikit expenses aq..So don't worry, Stakat na jalan2, tgk wayang or belanja makan nanti x de la jadi masalahkan...haha

Masa depan mmg kita x tau..tapi kita boleh rancang n ramal :) So get ready before too late:)

Hurm..Lets end this..Jom Solat Subuh

LOVE Story: Haha...part ni, terlintas difikiran sy, nanti kalau da jumpa some1 yg sudi menjadi true love sy (of course la sy mesti syg kat girl 2)..jika masing2 da suka..ASAP, baik bertunang je..Then when sy da keje..Insyaallah ke next level..Haha

For now..mari merangka strategi & plan baik untuk masa hadapan :)

Love me or not

Selamat berpuasa,
9 ramadhan telah berlalu..
Banyak yg dah berlaku sejak kali terakhir ruangan ini ditulis..

Gud news
1)Da dapat Lesen kete n moto
2)I drive to UMP
3)Got a big room in campus..pergh..macam hotel..haha
4)Banyak member aq da couple..so hope korang bahagia n cepat2 kawin..haha

Bad news
1)PTA cam blur..not much progress..Should I DROP PTA??
2)If drop..I must extend my study..hope I can do it..so I can grad on time (2011 after industrial training 3 jan -july)

Hurm..aq bila agi ek? Belum ada jodoh agi la tu.. Sabar je la..
Yg penting kita da usaha..dapat x dapat lain cerita..biar masa yg menentukan..
haha..mana tau.. one day jumpa la 2 my dream girl..haha

Btw..I must keep on living..hidup yg penuh dugaan ini harus ditempuhi juga :)

P/s: Wah..x sabar nak balik Raya :)
Ok la..selamat berbuka puasa..

CAMPUS LIFE + SINGLE LIFE + ....+

Lama x update blog ini..
Sememangnya diri ini malas na menulis..
Apatah lagi dengan assignment yg bakal dipresent selasa ni..
3 hari lagi Kursus Certificate Flash dan Dreamweaver bakal berakhir..
maknanya diri ini sudah boleh menghasilkan sebuah web yg berkualiti..
But sememangnya aq malas nak mencreate website..walaupun tahu..
But..kalau dibayar upah untuk menghasilkan sebuah website..why not?
Bagus juga, dapat buat duit..
Hurm...Siapa ye na jadi first client aq??

****************************

Huh...Dah maghrib da???
emm..aq bru je pulang
dari foodcourt Gambang..
Huh...Biasala hidup single ni..
makan sorang2 je..
member len kebanyakannya sudah double..

****************************
Hurm...gadis misteri..
Tirai makin tersingkap..
misteri semakin terungkai..
namun perjalanan terasa jauh..
entah bila akan terjawab..

***************************
Hurm...skang ni nga tunggu msg or miscall..
mungkinkah akan ada??
hurm..x pasti la..
myb 2 early..
its ok..
Usaha lebih sikit k :)
All da best

CUTI SEM ??

HUh..lama nya blog ni aq x buka huhu..
Skang ni sepatutnya cuti sem but dah macam bukan cuti sem je..
Sebab??
Skang ni nga join 3p nye program untuk dapatkan Certificate Adobe..
Dari gaya apa yg dipelajari di dalam kelas prep..rasanya exam certificate ni cam susah je..huhu..Kepada sesiapa yg baca ni..Please doakn sy ek..


AGM SEMESTI

AGM SEMESTI

Waktu Sepi???


Huuu...Hp x de crdt..So mmg boring skit..hurm..msg yg dituggu2 x dapat agi.. Lesen pun x sampai agi..huhu..bab lesen tu x pe la..cuma 1 je..x de sape pun call sy time nih..
wait2..ada la juga last week..Oo ya..esk kelas banyak x de..tapi ada keje yg perlu disiapkan.. Good news :)Thank U Abi dan Ummi, da dapat wang belanja..
Insyaallah abg akn gunakan dengan sebaik mungkin..

P/s:Doakan Muhammad Zu Shimalain Panjang umur murah rezeki da sukses selalu....amin.

Blur..Something wrong

Lepas ni ada kelas Web Programming..
hurm..I a bit lost..rasa kena wat sesuatu ni..
saya rasa kurang happy kebelakangan ni..
selalu je letih..
Mini project utk OOP samar2 kelihatan..camne ye na guna Java utk wat Snake game cam nokia..hurm

Cuti raya cina ni x balik kot..kalau ada rezeki na amik lesen Kereta..
Siapkan projek OOP..Oh ya..OOP kena anta pada week 8..after cuti

ok la..na out dlu..Solat then gi kelas:)
doakn kejayaan sy k

Game Ape yang Sy Main?

My top 1 Game Ofcourse DOTA :)



Online game kat facebook yg paling saya suka:) Ofcourse KING OF KUNGFU

So ape agi, jom la joint sy..Lets build our own clan in the world of kungfu..
Run..Run..and cling to the top

Happy Time With Family

Yahoo..mmg best cuti yg lepas...First time masuk LOST WORLD OF TAMBUN..Berikut adalah pict di lokasi tersebut yg d amik kat facebook wan intan...Tq Pak Andak sbb belanja tiket masuk..Thanks 2 everyone:)




NEW YEAR,NEW HOPE,NEW LIFE

PEMBENTANGAN RANCANGAN 2010

SELF DEVELOPEMENT
1)Excercise regularly
2)Eat healty food (less sugar, less fat and cholesterol)
3)Build new image
4)Amik lesen kereta

BUDGET 2010

MONEY & BUSINESS
1)Meningkatkan Dana sedia ada ASB hingga ke paras RM1500 sehingga penghujung tahun 2010
2)Mengekalkan Dana SSP sedia ada ke paras RM1000, if possible increase to 1200
3)Increase number of saving in SSPN account.

SOLUTION
1)Monthly, add RM100 into ASB account.
2)Tidak menjalankan transaksi Jualan semula SSP.
3)Monthly, add RM50 into SSPN account.
4)Run some small business to increase fund

STUDY
1)Increase pointer this sem up to 3.30
2)Repair cumulative pointer and maintain it to 3.00

LOVE
1)....
2)....
Wish someone to love me, let time show it

SOLUTION
1)Be patien
2)Be rational
3)Be understanding
4)Be kind and caring

LONG TERM PLAN (future)
1)Further degree dalam perguruan pada penghujung tahun 2011
2)Work with government in 2013
3)Run some Small business while study and working
4)Bertunang 2012?? cam impossible je..tambah 3 tahun lagi kot..x de calon yg sudi setakat ini
5)Insyaallah, kalau panjang umur & murah rezeki
Kahwin bila dah ada:
i)calon
ii)kereta
iii)Rumah (atleast rumah sewa)
iV)kewangan dalam bank around RM50,000

Ho3..happy besday to Wan sue

firstly happy new year..welcome 2010 :)
Last 02/01/2010 ,sabtu, merupakan tarikh yg best..tgk wayang kat the mines..
but that day sedih sikit..sebab?
hurm... x tau la..

on this monday, 04/01/2010, I got JPJ test and PASS with flying colour:)Yes..dapar la P untuk Lesen Motor..Wan Intan..Thank U So much:) With out U, I dont know when I will get my own liecense.. Feel so grateful.. Ngee...Blanja la LESEN KETE lak..huhu

hehe..wan sue..happy besday..07/01/2010 :)Hope tahun ni membawa banyak kegembiraa dan kebahagiaan kepada wan sue :)
Semoga Panjang Umur dan murah rezeki:)

Rindu


Memori indah..
suka ku kenang kerinduan ini..
adakala ianya melukakan..
namun bila dikenang terasa indah pula...

Sayu diri ini bila merasa kedinginan jalinan ini..
seakan aku sendiri yang merindu tanpa sebarang jawapan...
Jawapan dari sang puteri yang meruntun jiwa ku..

Kenangan lalu bersama teman, saudara serta keluarga baru ku,
terasa gembira dan bahagia diri ini bersama mereka..
walau ada durinya,
namun calarnya tidak ku rasakan..

Kau hadir dikala aku keseorangan,
kau datang dikala keriuhan dan kesepian berbaur di hati ku,
Pertama kali ku terpandang,
Ku takut untuk mengenali mu.
Pertama kali ku bicara,
ku takut tidak bisa mendengar butir bicara dari mu lagi.
dan bila ku kenali mu,
ku takut untuk mencintai mu,
namun setelah semua ini terjadi,
Ku cintai mu dan takut untuk kehilangan mu.

Rindu..
mengapa ku tidak keruan..
adakah dikau egois terhadap ku atau aku sendiri yang begitu,
bukanlah maksud ku menguji,
tapi aku hanya takut,
diri mu tidak bisa menerima ku..

Kalian...
terima kasih kerana sudi terima kehadiran ku..
walau hanya sedetik perkenalan ini..
walau hanya sedikit sumbangan ku..
ku harap..
hadir ku tidak membebankan..

Sayangku...
andai diriku tidak kau perlukan,
andai hati mu bukan untuk ku,
andai aku hanya bertepuk sebelah tangan,
berilah aku tanda kepastian,
biar pahit untuk ku telan,
namun aku sanggup terima kenyataan itu...

walau hakikat diri mu ku rindu,
dan tak bisa ku lupakan mu semudah itu,
sesunguhnya berat hati ku,
namun,
jika itu kehendak mu,
apakan daya,
ku rela pergi jua demi kebahagiaan mu.

JAWAB SURVEY DAN DAPATKAN TUNAI, MUDAH, HANYA BERI PENDAPAT ANDA