NEW YEAR,NEW HOPE,NEW LIFE

PEMBENTANGAN RANCANGAN 2010

SELF DEVELOPEMENT
1)Excercise regularly
2)Eat healty food (less sugar, less fat and cholesterol)
3)Build new image
4)Amik lesen kereta

BUDGET 2010

MONEY & BUSINESS
1)Meningkatkan Dana sedia ada ASB hingga ke paras RM1500 sehingga penghujung tahun 2010
2)Mengekalkan Dana SSP sedia ada ke paras RM1000, if possible increase to 1200
3)Increase number of saving in SSPN account.

SOLUTION
1)Monthly, add RM100 into ASB account.
2)Tidak menjalankan transaksi Jualan semula SSP.
3)Monthly, add RM50 into SSPN account.
4)Run some small business to increase fund

STUDY
1)Increase pointer this sem up to 3.30
2)Repair cumulative pointer and maintain it to 3.00

LOVE
1)....
2)....
Wish someone to love me, let time show it

SOLUTION
1)Be patien
2)Be rational
3)Be understanding
4)Be kind and caring

LONG TERM PLAN (future)
1)Further degree dalam perguruan pada penghujung tahun 2011
2)Work with government in 2013
3)Run some Small business while study and working
4)Bertunang 2012?? cam impossible je..tambah 3 tahun lagi kot..x de calon yg sudi setakat ini
5)Insyaallah, kalau panjang umur & murah rezeki
Kahwin bila dah ada:
i)calon
ii)kereta
iii)Rumah (atleast rumah sewa)
iV)kewangan dalam bank around RM50,000

Ho3..happy besday to Wan sue

firstly happy new year..welcome 2010 :)
Last 02/01/2010 ,sabtu, merupakan tarikh yg best..tgk wayang kat the mines..
but that day sedih sikit..sebab?
hurm... x tau la..

on this monday, 04/01/2010, I got JPJ test and PASS with flying colour:)Yes..dapar la P untuk Lesen Motor..Wan Intan..Thank U So much:) With out U, I dont know when I will get my own liecense.. Feel so grateful.. Ngee...Blanja la LESEN KETE lak..huhu

hehe..wan sue..happy besday..07/01/2010 :)Hope tahun ni membawa banyak kegembiraa dan kebahagiaan kepada wan sue :)
Semoga Panjang Umur dan murah rezeki:)

Rindu


Memori indah..
suka ku kenang kerinduan ini..
adakala ianya melukakan..
namun bila dikenang terasa indah pula...

Sayu diri ini bila merasa kedinginan jalinan ini..
seakan aku sendiri yang merindu tanpa sebarang jawapan...
Jawapan dari sang puteri yang meruntun jiwa ku..

Kenangan lalu bersama teman, saudara serta keluarga baru ku,
terasa gembira dan bahagia diri ini bersama mereka..
walau ada durinya,
namun calarnya tidak ku rasakan..

Kau hadir dikala aku keseorangan,
kau datang dikala keriuhan dan kesepian berbaur di hati ku,
Pertama kali ku terpandang,
Ku takut untuk mengenali mu.
Pertama kali ku bicara,
ku takut tidak bisa mendengar butir bicara dari mu lagi.
dan bila ku kenali mu,
ku takut untuk mencintai mu,
namun setelah semua ini terjadi,
Ku cintai mu dan takut untuk kehilangan mu.

Rindu..
mengapa ku tidak keruan..
adakah dikau egois terhadap ku atau aku sendiri yang begitu,
bukanlah maksud ku menguji,
tapi aku hanya takut,
diri mu tidak bisa menerima ku..

Kalian...
terima kasih kerana sudi terima kehadiran ku..
walau hanya sedetik perkenalan ini..
walau hanya sedikit sumbangan ku..
ku harap..
hadir ku tidak membebankan..

Sayangku...
andai diriku tidak kau perlukan,
andai hati mu bukan untuk ku,
andai aku hanya bertepuk sebelah tangan,
berilah aku tanda kepastian,
biar pahit untuk ku telan,
namun aku sanggup terima kenyataan itu...

walau hakikat diri mu ku rindu,
dan tak bisa ku lupakan mu semudah itu,
sesunguhnya berat hati ku,
namun,
jika itu kehendak mu,
apakan daya,
ku rela pergi jua demi kebahagiaan mu.

JAWAB SURVEY DAN DAPATKAN TUNAI, MUDAH, HANYA BERI PENDAPAT ANDA